Sigarenzaakjes

Job de Grefte

Het liefst van alle winkels sta ik in een sigarenzaakje. Ondanks de voortdurende gezondheidslobby weten zij zich met hangen en wurgen staande te houden. Ze houden het levensgenieten (en waarom zou dat niet met mate kunnen?) nog hoog in het vaandel en durven daarbij gezondheidsoverwegingen op een tweede plan te stellen. Zodra ik binnenkom word ik verwelkomt door een weldadige geur en een diep gevoel van rust en contemplatie. Geen jachtige commercie binnen deze muren, slechts een (bij voorkeur bejaarde) medewerker achter de toonbank die mij vol overgave helpt de juiste keuze te maken. Mocht het later niets worden met de filosofie, dan open ik een sigarenzaak.

One thought on “Sigarenzaakjes

  1. maarleveld says:

    Ik begrijp helemaal wat je bedoelt Job hoewel ik niet rook. Mooi stukje!

En wat denk jij?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: