Frank de Boer niet verantwoordelijk voor successen Ajax

De successen die Ajax de laatste jaren behaalt, zijn niet de verdienste van Frank de Boer. Althans, dat is de heersende opinie binnen Ajax. “Wij moeten die ballen erin schieten, niet de trainer.”

Ajax beleeft de laatste jaren hoogtijdagen, met drie kampioenschappen op rij. “Wij als spelers zijn daarvoor verantwoordelijk”, zegt Siem de Jong in de pers. “Op het veld moet het gebeuren. Je kunt deze successen de trainer niet aanrekenen.” Verdediger Niklas Moisander is het daarmee eens. “De trainer is niet degene die de ballen erin moet schieten.”

Frank de Boer spreekt beide spelers niet tegen. “Ik zal elke dag keihard blijven werken. Maar uiteindelijk zijn het de spelers die het moeten doen.” Dat Ajax de laatste tijd erg weinig doelpunten tegen krijgt, ligt volgens De Boer niet aan hem: “Zo weinig individuele fouten, daarop heb je als trainer geen invloed.”

Directeur voetbalzaken Marc Overmars zegt pal achter de trainer te blijven staan, omdat de goede resultaten van de laatste jaren de trainer niet aan te rekenen zijn. “De trainer vervangen is geen garantie dat het daarna minder zal gaan.”

Een deel van de supporters begint steeds nadrukkelijker om  loftuitingen voor De Boer te vragen. Overmars benadrukt dat het balletje telkens ook wel net even de goede kant op rolt. “Als Kolbeinn Sightórsson die bal tegen PSV niet binnenkopt, wordt het een hele andere wedstrijd. Bovendien krijgen we bijna geen goal tegen uit standaardsituaties, omdat de spelers zo goed staan te dekken. Daarop heeft een trainer weinig invloed.”

In het praatprogramma Voetbal International lijkt René van der Gijp het daarmee eens te zijn: “De rol van een trainer wordt overschat, joh. Je kunt bij FC Barcelona net zo goed André van Duin langs de lijn zetten. Maakt geen drol uit, ouwe reus.”

3 thoughts on “Frank de Boer niet verantwoordelijk voor successen Ajax

 1. Fred says:

  Met wind mee heb je geen trainer nodig misschien. Maar als de tegenstander een antwoord heeft op jullie sterke punten. Dan is het aardig als een trainer dat pareert. Sommige trainers gokken op die ene bevlieging van een speler. Als die niet komt is er geen alternatief plan.
  René van der Gijp meende dat Guardiola bij Barca zichzelf overschatte, met zo een middenveld zou je geen trainer nodig hebben. Maar nu bij Bayern is hij het trapje naar de absolute top. Hij koos een club waar hij een meerwaarde is.
  Er is een trainer in Friesland die koos voor een nieuwe club waar spelers al opgroeien in een organisatie-corset.
  De toekomst zal leren of zijn hebzucht of zijn hart de beste keuze maakte.

  • Heide89 says:

   Maar dit stukje was cynisch, dat snapte je, Fred? Ken je De Speld? (www.speld.nl)

   • Fred says:

    Als Denken ironie wordt, dan moet de site zijn; ‘overdenkeniswinnen’ dus?
    Bij www de speld is alles ironie, ik denk dat je ironie bedoelde ipv cynisch.
    Overigens was mijn mening ook ironie, dat had je wel begrepen toch?
    Grote voetballers zoals vd Gijp en ik vinden trainers een noodzakelijk kwaad.
    Je moet er 1 hebben, anders zit niemand voor in de bus.

En wat denk jij?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: